Відгуки гостей фестивалю про Docudays UA-2017

05 квітня 2017

Ми все ще живемо спогадами про фестивальний тиждень і радісно вчитуємося в кожен відгук про Docudays UA-2017. Адже найцінніше в нашому фестивалі – це враження, які він залишає в глядачів та гостей, що повезли із собою частинку фестивалю до різних країн світу.

 

Docudays UA – один із моїх улюблених фестивалів, на якому я представляв свій фільм. Програма була чудовою, а спільнота фестивалю – дружньою й теплою. Проте найцікавішою для мене виявилася глядацька аудиторія документального кіно – одна з найпалкіших, які я коли-небудь бачив. Як на мене, сфера документалістики в Україні зараз неймовірно цікава. Можливість відчути себе частиною цього процесу, перебуваючи на фестивалі, була справді захопливою.

Девід Боренштайн, режисер стрічки «Імперія мрії»

 

Docudays UA у Києві: Форма Понад Усе. Звісно, це спрощення, але під час свого перебування в Києві я кілька разів ловив себе на думці, що Docudays UA хоча й менш відомий порівняно із фестивалями IDFA, CPH:DOX, DOK Leipzig або Hot Docs, ПРОТЕ має високу якість відбору фільмів та (наскільки я помітив, відвідавши кілька показів) повні зали. А ще професійну невимушену атмосферу.

Туе Стін Мюллер, кіноконсультант, тренер у проектах WARSCAPE, DOCWORKS: UA/UK

 

Я б хотіла подякувати за турботу про гостей цьогорічного Docudays UA. Не пригадую такого гостинного прийому та дуже доброї організації на жодному іншому фестивалі. І велике вітання вашим строгим і професійним волонтерам! Бажаю вам кількох спокійних днів, щоб віднайти мотивацію повторити все це ще раз наступного року. Шана вам велика за титанічну працю!

Бріджид О'Шіа, членкиня журі програм DOCU/КОРОТКО і DOCU/УКРАЇНА

 

Дякую, що запросили мене на фестиваль, і великі вітання. Я був вражений тим, наскільки він добре організований. Ви робите неймовірну роботу. Усі різноманітні речі, необхідні хорошому фестивалю, були на своїх місцях, усе працювало як годинник. Очевидно, що фестиваль організовує досвідчена й віддана команда.

Іґор Блажевіч, правозахисник, член журі програми DOCU/ПРАВА

 

Дякую за ці неймовірні дні в Києві. Я отримав велике задоволення, працюючи з режисерами. Це справді сильні проекти, які неодмінно стануть прекрасними фільмами. Показ мого фільму також пройшов дуже добре. Чудові відгуки, чутлива та освічена аудиторія.

Аудріс Стоніс, режисер фільму «Жінка і льодовик», ментор у проекті DOCWORKS: UA/UK

 

Docudays UA був чудовим sister-time. Попри різницю у віці, разом з сестрою ми розділили цей досвід і переживання, разом навчаючись новому. Дякую за можливість пояснити сестрі важкі речі мовою кіно. Наприклад, завдяки фільму «Скрипка Джо» звернулися до теми Голокосту через живу пам'ять архітектора та скрипаля. Цей фільм - чудовий приклад того, як варто актуалізувати для молодих людей важкі події минулого - через індивідуальні історії, які перетинаються і передають одна одній естафету історичної пам'яті. Програма DOCU/ЮНІСТЬ – мій фаворит! Дякую всім, хто організовував DOC/САДОК. Це неймовірна й дуже цінна робота. 6 днів там дорівнюють, мабуть, року в школі. Моя сестра Катя тепер знає, що таке зміна клімату, рісайклінг, як писати листи політичним в'язням, як брати інтерв'ю, як живеться в Західній Африці, із чого складається батарейка, чому потрібно використовувати поменше пластику, що таке День землі, як публічно виступати. Громадянська освіта в дії.

Юлія Попова, координаторка програми «Сприяння демократії» Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні

 

Щодо фільму «Dixie Land» Романа Бондарчука: браво за цей джаз, я дуже радий за режисера, адже створити настільки справжній і життєствердний фільм – це, безперечно, задоволення, яке запам’ятається на все життя.

Боріс Мітіч, ментор у проекті DOCWORKS: UA/UK

 

Повернувшись до Бухареста, хочемо знову подякувати за можливість відвідати цей чудовий фестиваль і познайомитися зі справжнім Києвом. Дякуємо за увагу й турботу до нас. Як ви знаєте, нас дуже вразило обговорення з глядачами – сподіваємося, ми виправдали очікування.

Шербан Джеорджеску, режисер фільму «Капуста, картопля та інша сатана»

 

Я взяла участь у 7 подіях програми RIGHTS NOW!, в одній панельній дискусії, навіть як спікерка. Для мне Docudays – це місце зустрічі непересічних, глибоких, важливих людей і думок. Хотілося ще і ще. До деяких запитань і висновків я ще досі подумки повертаюся. Хочу, щоб цей післясмак не залишав мене до наступного Фестивалю.

Інна Індутна, організаторка в полі регіону СЄКЦА 350.org

 

Було надзвичайно прикро завершувати дискусію «Місто для всіх. Як Києву стати інклюзивним містом» на програмі RIGHTSNOW! Дякую учасникам і учасницям за дуже насичену й мотивувальну розмову про те, як зробити наше місто доступнішим і привітнішим, а також свій досвід впровадження інклюзивності в міському просторі. Наше майбутнє – за освітою нового покоління планувальників і міських менеджерів, для яких інклюзивність і універсальний дизайн не будуть викликати питань. Велике спасибі команді фестивалю за створення майданчика для дискусії та допомогу в організації.

Ігор Тищенко, дослідник міст, експерт центру CEDOS

 

Чільне зображення - на фото Ясмін Шрофер, режисерка фільму «Тарикат» та Джаспер Шарп, сорежисер фільму «Повзучий сад»

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль докум…
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль документального кіно, про який ніколи не знімали нічого на відео»
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024