Зустрічайте модераторів та модераторок української делегації на IDFA

18 листопада 2020

24-го листопада відбудеться презентація української делегації на міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі. Саме IDFA відома своєю потужною індустрійною платформою, яка щороку об’єднує тисячі кінопрофесіоналів та професіоналок. Для українських документалів/-ок участь в делегації — це можливість представити свої майбутні проєкти міжнародному професійному колу, знайти фінансування та налагодити контакти з потенційними партнерами. Для іноземних гостей — нагода познайомитися з унікальними історіями українського суспільства. 

Онлайн-презентація відкрита для всіх, хто має індустрійну акредитацію IDFA.

Після події з кожним проєктом буде можливість познайомитися глибше — під час круглих столів за участю авторів стрічки та індустрійних гостей. Модерувати ці онлайн-зустрічі ми запросили відомих фахівців та фахівчинь зі світу кіно — Селін Мура, Зденека Благу, Бріджит О’ші, Анну Бертоллет та Туе Стін Мюллера. Розповідаємо детальніше про кожного та кожну з них.

Селін Мурат

продюсерка, програмерка фестивалю RIDM в Монреалі

модеруватиме зустріч з проєктом «Грози шепочуть» (реж. Оксана Карпович)

Співзасновниця Parabola Films Селін Мура протягом останніх 10 років працює в кіно й телебаченні в Туреччині та Канаді, продюсуючи документальні фільми (які здобули багато нагород) для аудиторій на міжнародних кінофестивалях і в кінотеатрах, для глядачів телеканалів і низових незалежних кінопоказів. Вона працює з Radio-Canada, CBC Documentary Channel, Télé-Québec, Canal D, Фондом документального кіно фестивалю Санденс та багатьма іншими організаціями. Селін продюсувала фільми від Квебеку до Аргентини, від Колумбії до Південно-Африканської Республіки, від Японії до Туреччини. Серед них: «Наша Монте-Луна» (Hot Docs 2015), «Місто – це острів» (CPH:Dox 2014), «Аріель» (IDFA, 2013), «Джеппе у п’ятницю» (RIDM, 2012) та «Св. Генрі, 26 серпня» (Hot Docs, 2011). Також вона є фестивальною програмеркою RIDM – єдиного кінофестивалю у Квебеку, присвяченому креативному документальному кіно, що презентує найкращі, засновані на реальності фільми.

 

Бріджид О’Ші

голова індустрійної програми DOK Leipzig, засновниця Європейської асоціації документального кіно

модеруватиме зустріч з проєктом «Залізні метелики» (реж. Роман Любий)

Бріджид О’Ші співпрацює із європейськими кінофестивалями та інституціями з документалістики з 2008 року. Здобула ступінь бакалавра мистецтв у Мельбурні і Берліні. Розпочинала кар’єру стажеркою «Кампусу талантів» Берлінського кінофестивалю. До 2014 року працювала фрилансеркою в різних підрозділах Берлінале, зокрема EFM та Co-Production Market.

Координуючи індустрійну програму DOK Leipzig у 2009–2015 роках, зосередилася на створенні документальних фільмів. Співпрацювала з Празьким інститутом документального кіно, програмою Documentary Campus Masterschool і різними берлінськими компаніями із кіновиробництва. Бріджид здобула чималий професійний досвід у різних аудіовізуальних царинах, перш ніж у січні 2015 року очолити індустрійну програму DOK Leipzig. О’Ші викладає спільне фінансування європейських проєктів, культурний менеджмент і фестивальні стратегії у Північній Америці та Східній Європі.

 

Туе Стін Мюллер

консультант міжнародних фестивалів, т’ютор

модеруватиме зустріч з проєктом «Закрий рота!» (реж. Таїсія Кутузова)

Туе Стін Мюллер – один з найкращих тренерів, які навчають кінематографістів відстоювати свої проекти на пітчингах світового рівня. Упродовж двадцяти років він був кіноконсультантом, дистриб’ютором, менеджером фестивальної діяльності в Данській кіноакадемії. Також очолював Європейську мережу документального кіно, відбирав роботи й працював на таких фестивалях, як Docs Barcelona, Magnificent 7 та DOK Leipzig. Сьогодні Туе консультує режисерів та викладає в різних кіношколах Європи й, що найважливіше, є визнаним експертом сучасної східноєвропейської документалістики.

 

Зденек Блага

програмний директор Інституту документального кіно в Чехії

модеруватиме зустріч з проєктом «Перлина абсурду» (реж. Олександра Чупріна)

Фахівець із фестивальних стратегій і дистрибуції Зденек Блага із 2009 року працював в Інституті документального кіно керівником East Silver – кіноринку для проєктів із Центральної та Східної Європи. Зараз Зденек очолює East Doc Platform – ключовий нетворкінговий захід для майбутніх документальних фільмів із названого регіону. Також Блага відповідальний за майстерню та форум пітчингів East Doc Interactive, створених для інтерактивних проєктів, як-от вебдоки та програми віртуальної і доповненої реальності. У січні 2020 року Зденека призначили програмним директором Інституту документального кіно. Крім того, він постійно співпрацює із чеськими кінофестивалями, зокрема МКФ у Карлових Варах (консультант із документального кіно) та Літньою кіношколою в Угерске Градіште (як програмний директор).

 

Анна Бертоллет

сейлз-агентка, Lightdox

модеруватиме зустріч з проєктом «Історії дерев'яного коника» (реж. Уляна Осовська, Денис Страшний)

Анна тісно співпрацює з закупівельниками і партнерами з франкомовних, німецькомовних та італомовних територій, а також з Нідерландів. Отримавши ступінь магістерки з медіа та маркетингових наук від Женевського університету, Анна кілька років працювала у банківському секторі, переважно у якості лідерки проєктів. У 2013 році вирішила змінити кар’єру через бажання вкласти свої навички та знання у продюсування документальних фільмів. Успішно закінчила Школу документалістики у Люссі, Франція, і взяла участь у кількох європейських воркшопах для продюсерів та кінематографістів. З 2015 року вона займається продажем і дистрибуцією документальних фільмів і нині керує всіма активностями у Lightdox, з особливою увагою до телевізійних продажів, брендингу та маркетингу.

 

Проєкт відбувається за підтримки Державного агенства України з питань кіно.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Голос, форма та структура: монтаж у документалістиці
DOCU/ПРО
15 травня 2024
Голос, форма та структура: монтаж у документалістиці
DOCU/ПРО
15 травня 2024
DOCU/СВІТ: геополітичний пазл, зібраний із любов’ю
Огляд програми
15 травня 2024
DOCU/СВІТ: геополітичний пазл, зібраний із любов’ю
Огляд програми
15 травня 2024
Ексклюзивна зустріч із юристкою Карін Ріахі. Огляд різних типів прав …
DOCU/ПРО
13 травня 2024
Ексклюзивна зустріч із юристкою Карін Ріахі. Огляд різних типів прав у кіновиробництві
DOCU/ПРО
13 травня 2024
Відкриваємо індустрійну акредитацію
DOCU/ПРО
10 травня 2024
Відкриваємо індустрійну акредитацію
DOCU/ПРО
10 травня 2024
DOCU/ЮНІСТЬ: між світлом і темрявою
Огляд програми
08 травня 2024
DOCU/ЮНІСТЬ: між світлом і темрявою
Огляд програми
08 травня 2024
Public talk: розмова режисерок конкурсу DOCU/УКРАЇНА та режисерки Мар…
DOCU/ПРО
07 травня 2024
Public talk: розмова режисерок конкурсу DOCU/УКРАЇНА та режисерки Марини Степанської про розломи реальності і як з них виростає кіно
DOCU/ПРО
07 травня 2024
Важливі свідчення: фільми, які відкриють і завершать 21 Docudays UA
Новини
07 травня 2024
Важливі свідчення: фільми, які відкриють і завершать 21 Docudays UA
Новини
07 травня 2024
Відкриваємо пресакредитацію на 21 Docudays UA
Новини
07 травня 2024
Відкриваємо пресакредитацію на 21 Docudays UA
Новини
07 травня 2024