Опівнічний мандрівник

Рік
2019
Країна
США, Катар, Канада, Великобританія
Тривалість
87’
Режисер/-ка
Хассан Фазілі

У 2015 році, після виходу документального фільму Хассана Фазілі «Мир в Афганістані» в ефір національного телебачення, «Талібан» убив головного героя стрічки і призначив нагороду за голову режисера. Разом із дружиною і доньками Хассан змушений тікати. За роки поневірянь у пошуках безпеки сім’я могла впливати на своє становище лише в один спосіб – завдяки камерам своїх мобільних телефонів. «Опівнічний мандрівник» – це захоплива документальна історія, створена родиною втікачів. Маючи доступ до унікальних матеріалів та виняткове художнє бачення, вони створюють відвертий портрет люблячої сім’ї та безлічі інших мандрівників, яких вони зустрінуть у своїй одіссеї.

Творча команда:
Режисерська робота: Хассан Фазілі
Продюсування: Емелі Махдавіан, Су Кім
Операторська робота: Фатіма Хуссейні, Хассан Фазілі, Нарґіс Фазілі, Захра Фазілі
Монтаж: Емелі Махдавіан
Звук: Деніел Тіммонс
Виробництво
Old Chilly Pictures
Дистриб'юція:
Doc&Film International, [email protected]
Нагороди
2019 – почесна нагорода «Кінооко», відзнака «Незабутні»; кінофестиваль «Санденс», спеціальна відзнака журі за світовий документальний фільм; МФДК у Шеффілді, особлива відзнака головного журі; Берлінале, особлива відзнака від екуменічного журі
Режисер/-ка
Хассан Фазілі

Хассан Фазілі створив низку театральних п’єс, документальних і короткометражних фільмів та популярних телесеріалів в Афганістані. У 2011 році Британська рада відібрала його для участі у Міжнародному фестивалі документального кіно в Шеффілді. Його фільми «Дружина пана Фазілі» та «Знову життя!», які порушують питання прав жінок, дітей і людей з інвалідністю в Афганістані, відзначені нагородами численних міжнародних кінофестивалів. Його документальний фільм «Мир в Афганістані», створений для національного телебачення, розповідав про командира «Талібану» муллу Тура Джана, який склав зброю задля мирного цивільного життя.

Вибрана фільмографія

Знову життя! (2009), Дружина пана Фазілі (2011), Мир в Афганістані (2014), Опівнічний мандрівник (2019)

ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024