ПОКОЛІННЯ С.

Жуки

Рік
2016
Країна
Данія
Тривалість
76’
Режисер/-ка
Андреас Йонсен

Вживання комах у їжу – гаряча тема. Особливо останні кілька років, відколи ООН порекомендувала використовувати їстівних комах як ресурс для боротьби зі світовим голодом, кухарі та гурмани вихваляли їх за смакові якості, екологи – за незначний вплив на довкілля, а дослідники громадського здоров’я – за поживну цінність. Здавалося б, комахи стали новою суперїжею, яка вирішить усі наші проблеми з продовольчим постачанням у світі. Протягом останніх трьох років команда розташованої в Копенгагені Nordic Food Lab, у складі шеф-кухарів та дослідників Джоша Еванса, Бена Ріде і Роберто Флоре, подорожувала по світу, аби вислухати людей з числа тих двох мільярдів, які вже харчуються комахами. Що  для нас комахи: дзеркало, у якому відбивається наша зіпсована система харчування, чи магічний засіб, який цю систему виправить?

Творча команда:
Режисерська робота: Андреас Йонсен
Продюсування: Зіґрід Йонсом Дюек’єр
Операторська робота: Андреас Йонсен
Монтаж: Менно Борема
Звук: Філіп Ніколай Фліндт
Виробництво
Rosforth, Danish Documentary
Дистриб'юція:
Autlook Filmsales, Vienna, 1070, Tel.: +43 72 034 693, Salma Abdalla, [email protected]
Режисер/-ка
Андреас Йонсен

Андреас Йонсен з 2002 року брав участь у створенні документальних фільмів як режисер, продюсер та оператор. Його стрічки показують на фестивалях по всьому світу та на телеканалах в багатьох країнах. Він відомий завдяки фільмам: «Життя Кідда» (2012), «Такий собі рай» (2011), «Убивство» (2009) та своєму останньому фільмові – «Ай Вейвей: підроблена справа» (2013), який був номінований у конкурсі повнометражних фільмів Міжнародного кінофестивалю документального кіно в Амстердамі у 2013 році, а також на нагороду «Кіно за мир» у Берліні  2014 року, отримав Нагороду данських кінокритиків у 2014 році.

Вибрана фільмографія

Вибране: «Убивство» (2009), «Африка під поверхнею» (2010), «Такий собі рай» (2011), «Життя Кідда» (2012), «Ай Вейвей: підроблена справа» (2013)

Синя зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Вийшло з моди
ПОКОЛІННЯ С.
Вийшло з моди
Рік
2015
Країна
Естонія
Режисер(к)и
Яаак Кільмі, Леннарт Лаберенц
Тривалість
59’
ПОКОЛІННЯ С.
Капуста, картопля та інша сатана
ПОКОЛІННЯ С.
Капуста, картопля та інша сатана
Рік
2016
Країна
Румунія, Німеччина
Режисер/-ка
Шербан Джеорджеску
Тривалість
62’
ПОКОЛІННЯ С.