Зерно: Прихована історія

Рік
2016
Країна
США
Тривалість
94’
Режисер(к)и
Таґґарт Сіґел, Jon Betz

Життєдайне зерно – одна з найчудесніших речей на землі. Йому поклонялися і високо цінували ще на зорі існування людства. У цьому фільмі показано роботу пристрасних хранителів насіння, які зберігають наш харчовий спадок 12000-літньої давності. У минулому столітті зникли 94% видів насіння. Оскільки біотехнічні та хімічні компанії контролюють більшість нашого зерна, фермери, адвокати та хранителі насіння з корінних народів ведуть битву, наче Давид проти Голіафа, щоб захистити майбутнє нашої їжі. У цій болісній та обнадійливій історії люди, які мимоволі стали героями, відновлюють наш втрачений зв’язок із найціннішим ресурсом і відроджують культуру, пов’язану з насінням. 

Творча команда:
Режисерська робота: Таґґарт Сіґел, Джон Бетц
Продюсування: Таґґарт Сіґел, Джон Бетц
Операторська робота: Таґґарт Сіґел
Монтаж: Таґґарт Сіґел, Джон Бетц
Звук: Алантл Моліна
Виробництво
Collective Eye Films, www.collectiveeye.org
Дистриб'юція:
Cargo Films & Releasing, Tel.: +1 212.995.8139, David Piperni, [email protected]
Нагороди
2016 – найкращий повнометражний документальний фільм на Міжнародному кінофестивалі в Сан-Дієго
Режисер/-ка
Таґґарт Сіґел

Таґґарт Сіґел був продюсером і режисером номінованих на «Еммі» та інші нагороди документальних фільмів, зокрема «Королева сонця: що нам говорять бджоли?», а також «Справжній бруд на фермера Джона» (ITVS, Independent Lens). Сіґел – член Fledgling Outreach і Engagement Lab, після фільму «Зерно: прихована історія» його запросили ведучим на Britdoc’s Goodpitch. Таґґарт є засновником та виконавчим директором Collective Eye Films – некомерційної організації, що займається медіавиробництвом та дистрибуцією, розташована в Портленді, штат Ореґон.

Вибрана фільмографія

Вибране: «Синій комірець та Будда» (1986), «Справжній бруд на фермера Джона» (2005), «Королева сонця: що нам говорять бджоли?» (2010) 

 

Режисер/-ка
Jon Betz

Джон Бетц – незалежний режисер-документаліст, чиї фільми були номіновані на «Еммі» та здобували інші нагороди. Він є одним із режисерів та продюсерів фільму «Зерно: прихована історія», також продюсером і монтажером фільму «Королева сонця: що нам кажуть бджоли?» (2010). Бетц є членом Fledgling Outreach і Engagement Lab, був учасником програми Goodpitch, організації Britdoc, закінчив Род-Айлендську школу дизайну. Він є директором Collective Eye Films – некомерційної організації, що займається медіавиробництвом та дистрибуцією, розташована в Портленді, штат Ореґон.

 

Вибрана фільмографія

Вибране: «Запам’ятай, що ти це бачив» (2008)

Синя зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
Дискусія
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
О Інтернет! Мрії цифрового світу
HOMO SCIENCE
О Інтернет! Мрії цифрового світу
Рік
2016
Країна
США
Режисер/-ка
Вернер Герцоґ
Тривалість
98’
HOMO SCIENCE
Повзучий сад
HOMO SCIENCE
Повзучий сад
Рік
2014
Країна
Великобританія
Режисер(к)и
Тім Ґребгем, Джаспер Шарп
Тривалість
82’
HOMO SCIENCE