Велика рогата змова

Рік
2014
Країна
США
Тривалість
75’
Режисер(к)и
Кіп Андерсен, Кіґен Кун

Новаторський повнометражний документальний фільм про довкілля, у якому безстрашний режисер поступово викриває найруйнівнішу для планети індустрію нашого часу і з’ясовує, чому провідні екологічні організації світу бояться про це говорити. Фільм шокує глядача, хоч і зроблено його з гумором. Він так само відкриває нам очі, як і «Чорний плавник» (2013, реж. Ґабріела Каупертвейте), і так само надихає, як «Незручна правда» (2006, реж. Дейвіс Ґуґґенгайм), і проливає світло на вкрай спустошливий екологічний вплив великомасштабного індустріального тваринництва на на нашу планету.

Творча команда:
Режисерська робота: Кіп Андерсен, Кіґен Кун
Продюсування: Кіп Андерсен, Леонардо Дікапріо, Джим Ґрінбаум, Кіґен Кун
Операторська робота: Кіґен Кун
Монтаж: Кіп Андерсен, Кіґен Кун
Звук: Кіґен Кун
Виробництво
AUM Films, First Spark Media
Дистриб'юція:
Cowspiracy, 3555 Airway Drive, CA 95403 Santa Rosa, USA. Tel.: +1 703 589 7595, Kenya Hayes, [email protected], www.cowspiracy.com
Режисер/-ка
Кіп Андерсен

Кіп Андерсен усвідомив екологічну ситуацію після перегляду фільму «Незручна правда». Він став ревним прихильником переробки відходів, почав увесь час вимикати світло, рідко приймати душ і їздити на велосипеді, а не на авто. Андерсен вважав, що робить усе можливе, щоб допомогти планеті, керуючись вказівкам національних та міжнародних екологічних організацій, але його життя змінилося, коли він дізнався, що тваринництво – це головна причина руйнування довкілля. Він став засновником «Об’єднаного тваринного руху», що зараз очікує на рішення щодо надання статусу некомерційної організації в США. Ця організація займається передусім створенням фільмів та медіапродуктів, які пропагують сталий розвиток, співчуття та мир для всіх жителів Землі.

Вибрана фільмографія

Вибране: «Що за здоров’я?» (2016)

Режисер/-ка
Кіґен Кун

Кіґен Кун – відеограф, режисер документальних фільмів, які отримували різні нагороди, а також професійний музикант, що мешкає у східній частині території затоки Сан-Франциско. Працює з некомерційними організаціями та бере участь у рухах за соціальну справедливість практично все своє життя. Як режисер, він допомагає організаціям збирати якомога більше прихильників за допомогою максимально якісних фільмів та відео. Його кар’єра в кіно завела його аж на віддалені території Аляски, де він знімав сучасних поселенців, що живуть із власного підсобного господарства, у пустелі американського заходу, де він фільмував останніх диких коней, які ще залишилися в США, до сільськогосподарських поселень і на брудні міські вулиці.

Вибрана фільмографія

Вибране: «Тьорлок: документальний фільм» (2013), «Що за здоров’я» (2016)

Червона зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
ТулеТувалу
4 ГРАДУСИ
ТулеТувалу
Рік
2014
Країна
Швейцарія
Режисер/-ка
Маттіас фон Ґунтен
Тривалість
96’
4 ГРАДУСИ
Коли два світи зіштовхуються
4 ГРАДУСИ
Коли два світи зіштовхуються
Рік
2016
Країна
Швейцарія
Режисер(к)и
Гейді Бранденберґ, Метью Орзел
Тривалість
100’
4 ГРАДУСИ
Демон скорботи
4 ГРАДУСИ
Демон скорботи
Рік
2015
Країна
Великобританія
Режисер/-ка
Ліанґ Жао
Тривалість
95’
4 ГРАДУСИ
The Yes Men: Згодні бунтують
4 ГРАДУСИ
The Yes Men: Згодні бунтують
Рік
2014
Країна
США
Режисер(к)и
Лора Нікс, The Yes Men
Тривалість
91’
4 ГРАДУСИ