Міріам Риндова. Виробнича подорож Європою та презентація Інституту документального кіно і його можливостей для створення та дистрибуції фільму

Тривалість
90’

Глибинний аналіз ТВ-слотів, вподобань Центральної Європи, фондів і систем фінансування. Приклади роботи різних продюсерів, представників фондів та телеканалів.

 

Інститут документального кіно (ІДК), заснований у 2001 році, – це некомерційний центр навчання і нетворкінґу у Празі, Чехія, який зосереджується на наданні підтримки у процесі розвитку та міжнародної промоції творчим документальним фільмам з Центральної та Східної Європи.

 

Програми та заходи ІДК пропонують режисерам і продюсерам із Центральної та Східної Європи натхнення, знання, вміння та професійні мережі, які допомагають їхнім документальним фільмам процвітати на міжнародній сцені. Інститут також підтримує режисерів-документалістів та продюсерів на всіх етапах створення фільмів: у розробці, фінансуванні, пострпродакшні, дистрибуції та піарі. Шляхом індивідуальних консультацій, професійних воркшопів, нетворкінґу та індустріальних подій, відкритих для ширшої професійної спільноти та широкої громадськості, а також завдяки великій онлайн-базі даних та порталу ІДК слугує мостом між режисерка(к)ми-документаліст(к)ами та міжнародною спільнотою документального кіно.

 

Протягом останніх 15 років більш ніж 250 докуменитальних фільмів були розроблені, спродюсовані та успішно завершені у рамках нашої діяльності, а більш ніж 3200 фільмів отримали допомогу з міжнародною дистрибуцією.

 

Виробнича подорож Європою пропонує огляд джерел фінансування творчих документальних фільмів у Європі, а також стратегії обрання випускових редакторів і належного телеформату. Крім того, ця всебічна лекція, яку прочитає Міріам Риндова з Інституту документального кіно, також аналізує найважливіші кінофонди та телекомпанії і узагальнює інформацію про те, де можна шукати можливості для виробництва у Східній Європі – про передпродажі, продажі та договори про спільне продюсування.

 

Міріам Риндова отримала ступінь з естетики, словацької мови та літератури, вільних мистецтв і кінознавства у 2002 році. Працювала кіножурналісткою в журналі Vlna та для міжнародного театрального фестивалю Nitra (Словаччина), організовувала кіноконференцію для Центру сучасних мистецтв Сороса у Братиславі, а також працювала на Designblok та Відділ документального кіно у Празі. Крім того, Міріам була кураторкою секції музичних кліпів та анімаційних фільмів на Datatransfer – фестивалі нових візуальних стилів у Празі.Вона працює в Інституті документального кіно з 2005 року кураторкою програми «Східне срібло», де вона відповідає за відбір східно- та центральноєвропейських документальних фільмів та за нагороду «Срібне око». Крім того, Міріам займається відбором проектів та гостей і відповідає за програму East Doc Platform – найбільшої події в кіноіндустрії, яка зосереджується на східно- та центральноєвропейських документальних фільмах, які перебувають у процесі створення. Вона готує програму Doc Tank для проектів, які досліджують межі документального жанру і трансмедіа.


Зелена зала
Вільний вхід
Середа
29 березня 2017
12:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Тесса Мой. Фестивальна промоція та піар фільму
DOCU/ПРО
25 березня 2017
Тесса Мой. Фестивальна промоція та піар фільму
Тривалість
90’
DOCU/ПРО
25 березня 2017
Бріджит О’Шіа. Доступ до міжнародного ринку. Презентація індустріальн…
DOCU/ПРО
27 березня 2017
Бріджит О’Шіа. Доступ до міжнародного ринку. Презентація індустріальних можливостей фестивалю DOK Leipzig
Тривалість
90’
DOCU/ПРО
27 березня 2017
Бенжамін Бібас та Себастьєн Лекордьє. La Fabrique Documentaire: Від д…
DOCU/ПРО
27 березня 2017
Бенжамін Бібас та Себастьєн Лекордьє. La Fabrique Documentaire: Від документування – до дії
Тривалість
90’
DOCU/ПРО
27 березня 2017
Алексія Муіньос. Мережа EWA: Можливості для жінок у кіно. Як вижити в…
DOCU/ПРО
27 березня 2017
Алексія Муіньос. Мережа EWA: Можливості для жінок у кіно. Як вижити в індустрії?
Тривалість
90’
DOCU/ПРО
27 березня 2017
Аґата Етмановіч. Розвиток аудиторії – це піклування про те, хто ти є
DOCU/ПРО
28 березня 2017
Аґата Етмановіч. Розвиток аудиторії – це піклування про те, хто ти є
Тривалість
120’
DOCU/ПРО
28 березня 2017
Улдіс Секуліс Як найкраще скористатися з кіноіндустріальних заходів: …
DOCU/ПРО
29 березня 2017
Улдіс Секуліс Як найкраще скористатися з кіноіндустріальних заходів: суб'єктивний досвід латвійського продюсера
Тривалість
90’
DOCU/ПРО
29 березня 2017
ВІДКРИТИЙ ПІТЧИНГ. 15 українських та міжнародних документальних проек…
DOCU/ПРО
30 березня 2017
ВІДКРИТИЙ ПІТЧИНГ. 15 українських та міжнародних документальних проектів
Тривалість
240’
DOCU/ПРО
30 березня 2017