31 березня: що варто подивитись цього дня

31 березня 2016

Окрім конкурсних показів, детальніше про які можна почитати на сайті, у програмі Docudays UA традиційно відбувається чимало цікавих позаконкурсних показів, зустрічей із гостями фестивалю та майстер-класів. Отже, коротко про найцікавіше.

 

Про етичні аспекти та про свій досвід говоритимуть практикуючі правозахисники та спеціалісти з медіа-грамотності під час конференції-діалогу «Навіщо ми це робимо? Необхідність та складність документування порушень прав людини в умовах військового конфлікту» о 10:00 у Білій залі Будинку кіно.

 

Від теорії до практики перейдемо о 17:00 у Білій залі Будинку кіно. Тим, хто подивився фільм «Грозний блюз», і тим, кого цікавлять активістські практики, не варто пропускати дискусію «Зі зброєю слабких крізь ілюзії: феміністичний активізм у (пост)конфліктних суспільствах», організовану Представницвом Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

 

31 березня о 15:00 ми запрошуємо ознайомитися з першими результатами в приміщенні DOCU/КЛАСу під час відкритого пітчингу проектів. Майже півроку Docudays UA та Британська Рада в Україні працювали над спільним проектом «The Guardian прямує в Україну». За результатами пітчингу журі обере трьох переможців. Грант до 5000 фунтів вручить своєму фаворитові британське видання «The Guardian». По 3000 фунтів від Docudays UA та Британської Ради в Україні на виробництво авторських документальних стрічок отримають ще два проекти. Вхід вільний. А до того в Синій залі Будинку кіно о 13:30 відбудеться зустріч із Чарлі Філліпсом, головним редактором «Guardian Docs», та показ добірки міжнародних фільмів із цієї платформи.

 

Цікаві питання у світлі нинішніх воєнних конфліктів порушує режисерка «Дрона». Тоньє Гессен Шей своїм фільмом слушно тикає носом американців-співвітчизників: що робити, коли інший уряд дистанційно вирішуватиме жити вам чи вмерти? Дрон – різновид воєнного робота. Активно їх стали використовувати тільки у 21 столітті в американських воєнних кампаніях на Близькому Сході. Пакистанець, який утратив близьких друзів, зізнається, що найбільше боїться ясного неба над головою. Лише хмари заважають дронам розгледіти його сім’ю. Показ відбудеться о 17:00 у Синій залі Будинку кіно.

 

Останній фільм із фестивальної програми ПОДОРОЖНІ слідує за ходою чи не єдиної у світі заробітчанської прощі – 10-денного пішого паломництва із Самбора до Зарваниці, присвяченого й організованого українськими трудовими мігрантами та їхніми сім'ями. Після показу «Заробітчанський шлях» (15:00, Синя зала Будинку кіно) говоритимемо з його режисеркою.

 

Увечері фінальним акордом Docudays UA-2016 стане українська прем'єра документального фільму «Маріуполіс» литовського режисера Мантаса Кведаравічюса. Стрічку покажуть на закритті фестивалю. «Передусім нас вразили люди. Саме про це наш фільм. Тому що, незважаючи на постійні бойові дії, які відбуваються поруч, вони продовжують любити, закохуватися й берегти свої цінності», – розповідає про зйомки «Маріуполіса» продюсер стрічки Анна Паленчук. Повторний показ «Маріуполіса» відбудеться 1 квітня о 20.00 у Червоній залі Будинку кіно. Вхід на фільм 1 квітня вільний.

 

Кадр з фільму «Заробітчанський шлях»

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024