26 березня: що варто подивитись цього дня

25 березня 2016

Окрім конкурсних показів, детальніше про які можна почитати на сайті, у програмі Docudays UA традиційно відбувається чимало цікавих позаконкурсних показів, зустрічей з гостями фестивалю та майстер-класів. Отже, коротко про найцікавіше.

 

У Білій залі Будинку кіно о 14:00 відбудеться круглий стіл «За кремлівськими ґратами: українські заручники путінської Росії». Під час події буде презентовано чорновий монтаж уривку фільму Аскольда Курова «Процес», що документує хроніку суду над українським режисером Олегом Сенцовим. Також до круглого столу запрошено Свєтлану Сідоркіну, адвокатку Олександра Кольченка. 

 

А о 16:00 на третьому поверсі Будинку кіно відкриється фотовиставка Міхаіла Фрідмана. «Українська мрія» – ще одна грань гіпнотичного коловороту цьогорічного Docudays UA, що пропонує поглянути на символ українських реформ – нашу нову поліцію – під освіжаючим кутом. Після відкриття запрошуємо на дискусію «За межами “берегині”: роль жінок в українській поліції».

 

Інша цікава подія суботи – показ фільму «E-team» Росса Кауффмана. Стрічка про команду правозахисників, що фіксують правопорушення так швидко, як це тільки можливо. Перегляд буде корисним усім, хто тим чи іншим чином зараз виконує правозахисну діяльність на територіях військових дій. Після фільму можна поспілкуватися із героїнею стрічки, відомою правозахисницею Анною Нейстат – старшою директоркою програми з досліджень Amnesty International. Потрапити на подію о 16.30 у кінотеатрі «Кінопанорама», можна за безкоштовним квитком.

 

У Синій залі кінотеатру «Київ» о 17:00 відбудеться українська прем’єра фільму Романа Бондарчука «Українські шерифи». Картина отримала спецприз найбільш знаного фестивалю IDFA. Стрічка оповідає про наснагу двох шерифів з української Збур'ївки. Після показу - обов'язкове обговорення із режисером, героями та творчою групою.

 

Покази DOCU/АРТ стартують о 19:00 в Синій залі кінотеатру «Київ». Почнеться програма фільмом Петра Коста та Леа Ґлоба «Ольмо і “Чайка”». Це захоплива картина про театральну актрису Олівію та її партнера Сержа, які разом переживають вагітність жінки. Виявляючи межі можливостей свого власного тіла, вона поступово починає розуміти, що тонка грань між її сценічним та реальним життям практично зникає.

 

Також о 17.00 у Будинку Кіно покажуть документальну виставу «Миколаївка», де звичайні люди не грають, а діляться особистим: діти з невеликого села Донецької області розповідають про війну. 

 

А закінчиться вечір стрічкою Стіва Гувера «Майже святий» о 21.00 в кінотеатрі «Кінопанорама». Геннадій створив Республіку Пілігрим – реабілітаційний центр для вуличних дітей у Маріуполі. Фільм відстежує його життя впродовж кількох років: ось пастор витягає з підвалів наркозалежних підлітків і допомагає їх лікувати, утримувати та навчати; а ось власним рішенням, фактично, позбавляє алкозалежну матір прав на доньку, забираючи її у свій центр.

 

На фото кадр з фільму «Ольмо і “Чайка”» Петра Коста 

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA — це фестиваль документальног…
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA — це фестиваль документального кіно, про який не знімали нічого на відео»
Інтерв'ю
08 лютого 2024