Найменший вперед!

Рік
2015
Країна
Іспанія, Франція
Тривалість
74’
Режисер/-ка
Мауро Ерсе

Вантажне судно перетинає океан. Гіпнотичний ритм його руху – це музичний супровід життя машини, яка пожирає своїх працівників: старі моряки зникають в автоматизованому і безликому шумі 21 століття. Можливо, цей корабель, що лише покірно пливе за течією, і є останнім представником виду, що зникає, – оснащених рухомими та невпинними двигунами.

Виробництво
Nanouk Films, El Viaje Films, Bocalupo Films
Дистриб'юція:
Bocalupo Films, 86 rue du Fbg Saint Denis, 75010 Paris, +33659246443, [email protected], www.bocalupofilms.com
Нагороди
2016 – Найкращий фільм на МКФ у Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія; 2015 – Нагорода за найкращий документальний фільм на Міжнародному фестивалі документального кіно в Їглаві; 2015 – Найкращий дебют та Нагорода університетського журі на фестивалі DocLisboa; 2015 – Спеціальний приз журі – «Режисери сучасності» на МКФ у Локарно; 2015 – Особлива відзнака на Фестивалі європейського кіно в Севільї;
Режисер/-ка
Мауро Ерсе

Мауро Ерсе народився 1976 року в Барселоні. Закінчив інженерний факультет Політехнічного університету Каталонії та факультет образотворчого мистецтва Університету Барселони, після чого вступив до кіношколи у Сан-Антоніо-де-лос-Банос (Куба) та Кіношколи імені Луї Люм’єра (Франція). Відтоді він працює оператором-постановником, часом – сценаристом. Він встиг долучитись до створення більш ніж 20 художніх та документальних фільмів. Деякі з них були номіновані та нагороджені на визначних міжнародних фестивалях. «Найменший вперед» – перший фільм, над яким він працював як режисер.

Вибрана фільмографія

Найменший вперед (2015)

Синя зала
Кінотеатр «Київ»
вул. Велика Васильківська, 19
Зустріч з режисером
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Брати
DOCU/ХІТИ
Брати
Рік
2015
Країна
Польща
Режисер/-ка
Войчєх Старонь
Тривалість
70’
DOCU/ХІТИ
3½ хвилини, десять куль
DOCU/ХІТИ
3½ хвилини, десять куль
Рік
2015
Країна
США
Режисер/-ка
Марк Сілвер
Тривалість
98’
DOCU/ХІТИ