«The Guardian — досвід, якому позаздрили б режисери усього світу»

08 лютого 2016

Чому конкурс документальних проектів «The Guardian прямує в Україну» важливий саме для нашої країни? На це питання відповідають члени журі конкурсу.

 

Прийом заявок на всеукраїнський конкурс від The Guardian триває. І ми поцікавилися у журі, яке відбере шість команд-фіналістів, чому конкурс цікавий та унікальний саме для українських режисерів.

 


 

Роман Бондарчук

режисер, арт-директор Docudays UA

 

Хочу, щоб в Україні робилося більше хорошого кіно, яке буде зрозумілим і цікавим глядачам в усьому світі. А участь у проекті The Guardin — це гарантія, що фільми будуть універсальними і вони досягнуть багатомільйонної аудиторії в різних країнах. Ще мені цікаво дізнатися, які герої приваблюють сьогодні українських режисерів. І як вони самі сприймають і перетворюють на історії тутешню реальність.

 

Один безпосередній документальний фільм з України вартий тисяч інформаційних повідомлень і телесюжетів про нас. Я вірю у фільми як емоційний досвід, що зближує людей, змушує співпереживати їм, робить їх зрозумілішими одне одному. Переконаний, що участь у такому проекті дасть його учасникам гарний старт для подальшої кар’єри в міжнародному масштабі. І вони зніматимуть свої наступні фільми, творячи тут кіноіндустрію і наповнюючи програму фестивалю Docudays UA.

 

 

Чарлі Філліпс

очільник відділу закупівлі та виробництва документального кіно у The Guardian

 

Як на мене, в Україні в царині культури зараз відбуваються цікаві речі. Це стало очевидним під час мого візиту в грудні. Під час зустрічей у пяти містах я відчув потенціал і надзвичайний творчий запал. Знаходити автентичні історії та показувати їх світові за допомогою високоякісних короткометражних фільмів — важлива справа. Я дійсно вірю в українське документальне кіно і талант до його виробництва, і з нетерпінням чекаю, які ж історії побачать світ цього разу.

 

 

Сергій Буковський

український режисер документального кіно

 

Мені останнім часом навіть не натдто важливо, ЩО. Важливо, з КИМ. Docudays UA мені близькі по духу і думками, які сповідує команда. А проект The Guardian — це можливість руху за межі глобуса України. До того ж, сьогодні світ цікавиться Україною і тим, що тут відбувається, не через медіа, новини, а саме через документальне кіно.

 

 

Крістін Бардслі

радник із питань кіно у Британській Раді

 

Я в захваті від короткометражних стрічок, особливо документальних. У своїх найкращих проявах вони втілюють чудові оповідання та змальовують персонажів, які ваблять глядача у подорож упродовж усіх 15 хвилин – або навіть і менше. Це – вперше, коли The Guardian влаштовує саме міжнародний презентаційний конкурс. Зокрема, нам цей проект надав можливість розвинути партнерські стосунки з найбільш інноваційною газетою Сполученого Королівства та запустити нову захопливу модель проекту, яку тепер можна буде відтворити і в інших країнах.

 

Люди з усього світу зможуть поглянути на країну з автентичної точки зору тих, хто знає її найкраще – українців. Окрім того, це відкриє чудові можливості професійного розвитку для переможця конкурсу. Зокрема можливість попрацювати з журналістом The Guardian, а також відвідати офіс у Лондоні для того, щоб завершити роботу над своєю стрічкою. Це досвід, якому позаздрили б режисери з усього світу!

 

«The Guardian прямує в Україну» - всеукраїнський конкурс документальних проектів від найвпливовішого британського видання The Guardian, спільно з Docudays UA та Британською Радою в Україні.

 

Заявки можна подати до 15 лютого.

 

Деталі — за посиланням

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA — це фестиваль документальног…
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA — це фестиваль документального кіно, про який не знімали нічого на відео»
Інтерв'ю
08 лютого 2024