Мистецтво та ремесло

Рік
2014
Країна
США
Тривалість
87’’
Режисер(к)и
Сем Каллмен, Дженніфер Ґраусман

Марка Ландіса називали одним із найбільш плідних фальсифікаторів витворів мистецтва в історії США. Його вражаючий доробок охоплює тридцять років і цілу низку мистецьких стилів та періодів, включаючи ікони XV століття, роботи Пікассо та навіть Уолта Діснея. Проте Ландіс робить це не заради грошей. Постаючи то лікарем-філантропом, то скорботним виконавцем заповіту одного з членів родини, а останнім часом – єзуїтським священиком, Ландіс роками постачає сотні творів мистецтва до неймовірної кількості інституцій по всіх Сполучених Штатах. «Мистецтво та ремесло» починається як мистецька гра в «кішки-мишки», в основі якої лежать питання авторства й автентичності, проте з цього постає особистісна історія одержимості і всезагальної потреби у належності до спільноти, у визнанні й меті.

Виробництво
Motto Pictures, 68 Jay Street, Suite 319, Brooklyn, New York 11201, USA, +718 923 5600
Дистриб'юція:
Oscilloscope Laboratories, +917 545 7260, [email protected], Charlie Olsky
Нагороди
2015 – нагорода «Незабутні», Cinema Eye Honors Awards, США; 2014 – приз NBR за один із «Топ-п’ять документальних фільмів», Національна рада кінокритиків США.
Режисер/-ка
Сем Каллмен

 з відзнакою закінчив факультет образотворчих мистецтв Університету Брауна (друга спеціальність – міські студії). Декілька разів ставав лауреатом фестивалю «Санденс», а згодом здобув номінацію Американської кіноакадемії.

Вибрана фільмографія

Поза обертом (2003), Якщо падає дерево: історія Фронту звільнення Землі (2011)

Режисер/-ка
Дженніфер Ґраусман

Дженніфер Ґраусман – режисерка і продюсерка номінованого на «Еммі» документального фільму «Скороварка». Ґраусман закінчила магістратуру з кінознавства Колумбійського університету, у 2005 році отримала нагороду як «Найкращий продюсер». До вступу в університет працювала менеджером із виставок та фінансування фільмів у Музеї сучасного мистецтва.

Вибрана фільмографія

Скороварка (2008)

PinchukArtCentre
PinchukArtCentre
вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2, блок А
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Чи щасливий високий чоловік?
DOCU/АРТ
Чи щасливий високий чоловік?
Рік
2013
Країна
Франція
Режисер/-ка
Мішель Ґондрі
Тривалість
88'’
DOCU/АРТ
Сіль землі
DOCU/АРТ
Сіль землі
Рік
2014
Країна
Бразилія, Франція, Італія
Режисер(к)и
Джуліано Рібейро Сальґадо, Вім Вендерс
Тривалість
110’’
DOCU/АРТ