25 березня: Що варто подивитись

24 березня 2014

Окрім конкурсних показів, детальніше про які можна почитати на сайті, у програмі Docudays UA традиційно відбувається чимало цікавих позаконкурсних показів, зустрічей з гостями фестивалю та майстер-класів. Нагадуємо, що фестиваль відбувається в Будинку кіно та кінотеатрах «Кінопанорама» і «Київ». Вхід на всі події Docudays UA вільний.

 

Коротко про найцікавіше:

 

 

DOCU/СПРОТИВ

Щоденне повстання / Everyday Rebellion, реж. Арман та Араш Ріахі / dir. Arman & Arash Riahi, Австрія-Швейцарія / Austria-Switzerland, 2013, 110'

Що спільного в руху «Окупуй» з протестами в Іспанії? Чи є зв’язок між іранським демократичним рухом і українськими топлес-активістками FEMEN? Причини заворушень можуть бути різними, але їхні творчі ненасильницькі тактики ведення боротьби тісно взаємопов’язані.
Зустріч із режисером

Будинок кіно. Синя зала. 17:00

 

DOCU/АРТ

Від Ірану, Розлучення / From Iran, A Separation, реж. Азаде Мусаві, Куруш Атеї / dir. Azadeh Mousavi, Kourosh Ataei, Іран / Iran, 2013, 52’

Іранці із завмерлим серцем стежать, як Америка нагороджує їхнього співвітчизника Асґара Фархаді «Оскаром» за фільм «Надер і Симін: Розлучення». Водночас, та ж Америка вводить економічне ембарго проти Ірану.
Зустріч із режисерами

«Кінопанорама». Велика зала. 19:00

 

DOCU/УКРАЇНА

Хворісукалюди / SickFuckPeople, реж. Юрій Речинський / dir. Juri Rechinsky, Україна-Австрія / Ukraine-Austria, 2013, 75' 

Документальний триптих про безпритульних, які переросли наркозалежність та намагаються розпочати доросле життя. У пошуках своєї матері хлопець повертається до рідного села, де панує деградація, ненависть та садистичний гнів. Вагітна дівчина хоче народити, хоча на її нащадка напевне чекає ще важче дитинство, але сестри переконують її зробити аборт. Нагорода «Серце Сараєва» на Сараєвському МКФ.

Зустріч із режисером

Будинок кіно. Синя зала. 19:30

 

DOCU/ХІТИ

Не наш світ / A World Not Ours, реж. Махді Флейфель / dir. Mahdi Fleifel, 2013, 93’ 

Інтимний, палкий, не без гумору – портрет трьох поколінь вигнанців у таборі біженців Айн аль-Хільва на півдні Лівану, що його протягом понад 20 років знімали представники кількох поколінь одного роду. Приз глядацьких симпатій програми «Панорама» Берлінського МКФ.

Зустріч із режисером

«Кінопанорама». Велика зала. 21:00

 

АРТДОКФЕСТ ПРЕЗЕНТУЄ

Іграшки / Igrushki, реж. Ліна Лужите / dir. Lina Luzyte, Литва / Lithuania, 2012, 59'

Які мутації можливі з людськими істотами в умовах поліцейської держави? Більшість жителів білоруського Жлоблина виживають виключно завдяки виготовленню м’яких іграшок. Єдині покупці цих іграшок – пасажири поїздів, що проїжджають через місто.
Зустріч із програмним директором фестивалю

Будинок кіно. Синя зала. 21:30

 

Майстерня DOCU/КЛАС

Майстер-клас Сімони Бауманн: «Продюсування політичних фільмів, мотивація і ризики, специфіка роботи у Східній Європі»

У виробництві документального кіно працює майже 20 років, нині очолює відділ документалістики компанії Saxonia Entertainment GmbH. З 1997 по 2000 рік Сімона була керівним директором кінокомпанії Le Vision. Вона є досвідченим співпродюсером, одним із провідних європейських експертів з питань Росії, колишнього Східного блоку та ринків аудіовізуальної продукції в цих країнах. На додачу до продюсерської діяльності, Сімона з 2005 року представляє German Films у Східній Європі. Вона керувала численними кіновиробництвами на пострадянських теренах як виконавчий продюсер та консультант. Сімона Бауманн також є співзасновницею Російсько-німецької кіноакадемії, а з 2003 року – постійним членом ради директорів Німецької асоціації продюсерів документального кіно.

Синхронний переклад 

«Кінопанорама». Мала зала. 12:00

 

Майстер-клас «Документалістика ближнього бою»: Олександр Течинський, Олексій Солодунов та Дмитро Стоїков

Олександр, Олексій та Дмитро активно знімали події Євромайдану. Більше 10 коротких фільмів (тривалістю 3-6 хвилин) на цю тему були опубліковані на сайті видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, а вражаючий фільм про криваві події 18 лютого, викладений на LiveLeaks, в першу ж добу отримав сто тисяч переглядів і викликав шквал коментарів із усього світу. У майбутньому з усього відзнятого матеріалу буде змонтована повтометражна документальна стрічка.

На своєму майстер-класі хлопці розкажуть про свій шлях від фотожурналістики до відеорепортажів, і далі – до документального кіно. На прикладі короткіх фільмів про Євромайдан ви побачите, як саме фоторепортерський досвід впливає на зйомку відео, а також зможете разом із доповідачами порозмірковувати про те, що саме відрізняє їхню роботу від інших.

Синхронний переклад

«Кінопанорама». Мала зала. 14:00


 

Також не забувайте перемикатися на Рідке телебачення – з 13:00 до 21:00 у холі третього поверху Будинку кіно.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
Громадські організації та медіа організують події RIGHTS NOW! під час…
Новини
16 квітня 2024
Громадські організації та медіа організують події RIGHTS NOW! під час 21 Docudays UA
Новини
16 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024