HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ

Ліс духів, що танцюють

Рік
2013
Країна
Швеція, Канада
Тривалість
104’
Режисер/-ка
Лінда Вестрік

Плем’я Яка живе в одному з останніх незайманих, оповитих туманами тропічних лісів басейну річки Конго. Протягом століть тубільці майже не контактували з представниками західної цивілізації, але скоро їхній світ зазнає змін: одна з найбільших лісозаготівельних компаній Конго почала вирубку їхнього лісу. Режисер Лінда Вестрік, чиї роботи виборювали міжнародні відзнаки, прожила кілька років із цими гостинними людьми, з повагою спостерігаючи за їхнім захопливим життям. Фільм далекий від стоїчної медитації над зникненням цивілізації: кожен соковитий кадр цього візуального любовного листа пронизаний гумором, драматичністю й природною красою – глядач майже фізично відчуває, як тропічні рослини торкаються до його шкіри. Багатошарове звукове оформлення стрічки таїть шепіт міфів про створення світу й запрошує приєднатися до переказу живої та яскравої історії, де особисті трагедії стаються одночасно з несподіваною появою нових хазяїв і де приватні підприємці дошкуляють гордій і самостійній спільноті. Дотепна й ризикована, ця майстерна кіноробота фіксує диво, якому, можливо, скоро не лишиться місця в цьому світі.

Виробництво
LindaVästrikFilmproduktion AB, LindaVästrik, Nordhemsgatan 70A, 413 09 Göteborg, Sweden, +46 31-24 34 55 EyeSteelFilm, 7095 rue Marconi, Montreal, Quebec, Canada, +1 (514) 937-4893, [email protected], www.eyesteelfilm.com
Дистриб'юція:
FolketsBio AB, BergsundsStrand 39, 104 62 Stockholm, Sweden, Tel: 08-545 275 20, [email protected], www.folketsbio.se
Нагороди
2013 – особлива відзнака журі за дебют на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі
Режисер/-ка
Лінда Вестрік

Лінда Вестрік є кінематографістом, чий стиль документування реальності наближений до драми. Протягом 1991–1992 років вона вивчала фотографію в Міжнародному центрі фотомистецтва в Нью-Йорку. Пізніше опановувала фах і мистецтво документалістики у Вищій школі кіно, радіо, телебачення й театру в Стокгольмі. Закінчила навчання 2000 року. Відтоді вона створювала сценарії для художнього кіно, була продюсером та режисером анімаційних фільмів, а також оператором-документалістом.

Вибрана фільмографія

Татко і я (2000), Килим з овечої шкури (2009)

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Історії про торгівлю органами
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Історії про торгівлю органами
Рік
2013
Країна
Канада
Режисер/-ка
Рік Естер Бінсток
Тривалість
82’
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Привиди в нашій машині
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Привиди в нашій машині
Рік
2013
Країна
Канада, Німеччина, США, Швейцарія
Режисер/-ка
Ліз Маршалл
Тривалість
92’
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ