HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ

Історії про торгівлю органами

Рік
2013
Країна
Канада
Тривалість
82’
Режисер/-ка
Рік Естер Бінсток

Скільки ви взяли б за свою нирку? А за печінку? Трансплантати – гостра необхідність для багатьох людей в усьому світі. Так само є й ті, хто використовує свої органи для швидкого заробітку. Щороку тисячі трансплантатів купують і продають на чорному ринку, який процвітає в десятках країн, де закон є заручником грошей. У своєму захопливому й провокативному фільмі режисерка Рік Естер Бінсток занурюється в таємничий і незрозумілий для багатьох світ. «Історії про торгівлю органами» – це своєчасна, деталізована й багатогранна історія про етичні й правові суперечності навколо тіньового ринку трансплантатів. Цей ринок часто стає в пригоді тим, кому не встигає або не може допомогти офіційна медицина – тим, хто обирає між смертю та порушенням закону.

Виробництво та дистрибуція
Associated Producers Ltd., Ric Esther Bienstock, Simcha Jacobovici, Felix Golubev, 1001 - 110 Spadina Ave, Toronto, Ontario, Canada, (416) 504-6662, [email protected], www.apltd.ca
Нагороди
(Вибране): 2013 – найкращий документальний фільм і найкращий режисер на кінофестивалі Documentary Edge; 2013 – найкращий повнометражний фільм на фестивалі DocUtah
Режисер/-ка
Рік Естер Бінсток

Рік Естер Бінсток є володаркою «Еммі» і найбільш відома завдяки своїм документальним розслідуванням. Її фільми були показані на більш ніж 40 міжнародних кінофестивалях і телеканалах у понад 50 країнах світу. Її стрічки, зокрема «Секс-раби» та «Ебола: в епіцентрі спалаху», вибороли десятки престижних відзнак, включно з відзнакою імені Едварда Мерроу.

Вибрана фільмографія

(Вибране): СНІД в Африці (1990), Смертоносні течії (1991), Ебола: в епіцентрі спалаху (1996), Секс-раби (2006), Біблійні чудовиська (2010), В пошуках Атлантиди (2011)

Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Ліс духів, що танцюють
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Ліс духів, що танцюють
Рік
2013
Країна
Швеція, Канада
Режисер/-ка
Лінда Вестрік
Тривалість
104’
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Привиди в нашій машині
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ
Привиди в нашій машині
Рік
2013
Країна
Канада, Німеччина, США, Швейцарія
Режисер/-ка
Ліз Маршалл
Тривалість
92’
HOT DOCS ПРЕЗЕНТУЄ