У пітчингу ОМКФ-2013 змагатимуться 10 українських проектів

18 червня 2013

У рамках професійної секції Одеського міжнародного кінофестивалю, організованої спільно з Державним агентством з питань кіно, пройде презентація 19 нових українських фільмів, що знаходяться на різних стадіях виробництва.


У пітчингу (презентації кінопроекту з метою знаходження інвесторів, готових фінансувати цей проект) за приз від UDP боротимуться 10 українських проектів, зйомки яких плануються в найближчому майбутньому.

Серед фіналістів продюсерського пітчингу ОМКФ-2013 - дебютна повнометражна робота Марини Вроди, переможниці конкурсу короткомежних фільмів Каннського кінофестивалю. У своїй драмі Степне, де задіяні як професійні, так і непрофесійні актори, Врода розповість про декілька днів життя літньої людини, який приїжджає в глибинку доглядати за вмираючою матір'ю. Режисер уже встигла представити проект нової стрічки на великому кіноринку сценарних ідей Сінемарт в Роттердамі, а також з'явиться в списку учасників ділового майданчику Мoscow Business Square в рамках Московського МКФ.


Боротися за головний приз пітчинг будуть також учасник конкурсної програми ОМКФ-2012, сербський режисер Срджан Драгоєвич з психологічним трилером Дикобраз; номінант на Українську національну кінопремію ОМКФ-2013 в короткометражної секції Леся Калинська з проектом у жанрі історичного детективу Варіант Марконі та переможець торішньої пітчинг-сесії Олег Сенцов з проектом Кай.

 

Серед фіналістів заявлена ​​україно-німецько-французька копродукція Вулкан режисера Романа Бондарчука з бюджетом у майже 650 тис. євро, а також фільм Сергія Мокрицького Битва за Севастополь, заснований на біографії героя Радянського Союзу Людмили Павліченко.
У рамках програми Work-in-Progress, де демонструються фрагменти ще незакінчених фільмів, також буде представлено дев'ять робіт з України або з українською участю.

 

Фрагмент нової стрічки Федір покаже член міжнародного журі ОМКФ цього року, володарка Золотої камери Канського кінофестивалю, грузинський режисер Нана Джорджадзе. Події мелодраматичної комедії про любов Федір, як позиціонує кінострічку сама режисер, розгортаються на вулицях приморського містечка початку розпаду Радянського союзу. У фільмі знялися відомі українці - фронтмен ВВ Олег Скрипка, артист комік-трупи Маскі Георгій Делієв та репер Сява.

 

Крім того, відбудеться презентація історичної драми відомого українського режисера Олеся Саніна - Поводир (кадр з фільму - на фото). В основу сюжету кінострічки лягла реальна історія про 200 кобзарів, яких в 1934 році запросили на з'їзд Академії наук у Харкові, але насправді завезли в ліс і розстріляли. Спочатку головну роль пропонували американському актору, володареві Оскара, Джеку Пеллансу, проте в 2006 році той помер, і образ кобзаря на екрані втілив заслужений артист України Станіслав Боклан. Епізодичну роль у фільмі зіграла співачка Джамала.

 

Серед учасників Work-in-Progress і психологічний трилер Зелена кофта - друга повнометражна робота Володимира Тихого, відомого своєю участю у проектах Мудаки. Арабески і Україна Гудбай.

 

Повний список фіналістів пітчинг сесії та презентації Work-in-Progress, а також розклад роботи професійної секції доступні на офіційному сайті ОМКФ в розділі Кіноіндустрія.

 

Корреспондент.net
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024