Конкурс на право стати регіональним партнером Docudays UA

12 вересня 2013
Форма заявки на конкурс
112Kb

Організаційний комітет Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA оголошує конкурс для громадських організацій України на право стати регіональним партнером Міжнародного фестивалю Docudays UA, долучитися до мережі партнерів фестивалю та створити кіноклуб Docudays UA у своєму місті.

 

До участі у конкурсі запрошуються НУО Одеської, Запорізької, Тернопільської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Луганської, Волинської, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької, Житомирської, Сумської, Київської, Рівненської, Миколаївскої, Хмельницької, Закарпатської областей.


Для участі у конкурсі заявнику необхідно надати інформацію, яка підтвердить, що організація-заявник має:

  • достатньо ресурсів, щоб забезпечити технічні, інформаційні (в тому числі й проведення прес-конференцій) та інші умови показу фільмів та проведення правоосвітніх заходів Мандрівного фестивалю Docudays UA у своєму регіоні;
  • має досвід проведення масових заходів;
  • не є сателітом будь-якої політичної партії;
  • готова взяти на себе зобов’язання по дотриманню авторських прав при використанні доручених на час фестивалю фільмів, що засвідчує в спеціальній угоді.

Вітаються листи підтримки від організацій-членів УГСПЛ та теперішніх регіональних партнерів Docudays UA.

 

З більш детальною інформацією про Мандрівний фестиваль та партнерство з Docudays UA просимо ознайомитися у Регламенті Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA (нижче).

 

За результатами конкурсу Оргкомітет фестивалю запросить до співпраці з Docudays UA 18 НУО-переможців, лідери яких пройдуть навчання наприкінці вересня під час 3-денного семінару для регіональгих партнерів фестивалю «Організація та проведення Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA - 2013». Програма семінару включає майстер-клас: «Як створити кіноклуб Docudays UA та організувати Мандрівний кінофестиваль про права людини».

 

Просимо подати заявки до 16.00 12 вересня 2013 р. на електронні адреси голови Оргкомітету Docudays UA Світлани Смаль [email protected]членів Оргкомітету Алли Тютюнник [email protected], Геннадія Кофмана [email protected]

У темі листа потрібно позначити «Пропозиція на конкурс партнерства з Docudays UA».

 

Переможцями стануть претенденти, які продемонструють спроможність залучити найширшу аудиторію глядачів та учасників освітніх і правоосвітніх заходів, організувати покази та обговорення фільмів у шкільних, студентських та молодіжних аудиторіях.


Переможці конкурсу будуть визначені до 15 вересня 2013року.

 

Оргкомітет Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA


 

Регламент Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA


Преамбула


Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проводиться щороку впродовж жовтня, листопада та грудня і традиційно презентує найкращі фільми березневого Міжнародного фестивалю Docudays UA в регіонах України.


Головна мета Фестивалю – сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, формуванню в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності, створенню фундаменту для демократичного майбутнього країни.


Мандрівний фестиваль – неполітичний і некомерційний, не передбачає отримання доходу від його проведення, проте для зменшення витрат на оренду кінозалів організатори мають право надати дозвіл власникам кінозалів на продаж вхідних квитків – за умови, що ціна квитків не перевищить вартості компенсації витрат на технічне забезпечення показів. При цьому організатори не мають права на отримання ренти від продажу вхідних квитків.


Організатори


•​Українська Гельсінська спілка з прав людини

•​Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»

•​Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я

•​Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв

•​Оргкомітет (складається з представників Української Гельсінської спілки з прав людини, Херсонської міської Асоціації журналістів «Південь», Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв та запрошених фахівців у галузі кінодокументалістики, захисту прав людини, менеджменту та фандрейзингу).

•​Регіональні партнери

 

Регіональні партнери Мандрівного фестивалю Docudays UA


Організаторами Мандрівного фестивалю в регіонах можуть бути громадські організації, благодійні фонди, неформальні громадські об’єднання, державні органи та органи самоврядування, які поділяють цінності, мету та завдання фестивалю й відповідають наступним критеріям:


•​організація-заявник має достатньо ресурсів, щоб забезпечити технічні, інформаційні та інші умови показу фільмів та проведення заходів Мандрівного фестивалю Docudays UA у своєму регіоні;

•​має високу репутацію в середовищі громадських активістів свого регіону;

•​має досвід проведення масових заходів;

•​не є сателітом будь-якої політичної партії;

•​готова взяти на себе зобов’язання по дотриманню авторських прав при використанні доручених на час фестивалю фільмів, що засвідчує в спеціальній угоді з представником Оргкомітету.

 

Для отримання статусу регіонального партнера фестивалю Docudays UA претендент має подати заяву до Оргкомітету та надати свідчення про відповідність означеним вище критеріям. Рішення про надання статусу регіонального партнера приймає Оргкомітет.

Список регіональних партнерів 10-го фестивалю Docudays UA на сайті у розділі «Мандрівний фестиваль».


Програми для регіонів


Програми Мандрівного фестивалю Docudays UA для регіонів формують регіональні партнери за участі членів Оргкомітету.


Регіональні партнери щороку в березні беруть участь у Міжнародному фестивалі Docudays UA в Києві й мають можливість переглянути всі стрічки, представлені на конкурсах:


•​DOCU/ЖИТТЯ;

•​DOCU/ПРАВО;

•​DOCU/КОРОТКО.


Регіональні партнери мають можливість переглянути фільми позаконкурсної програми:


•​фільми українських документалістів;

•​найкращі фільми міжнародних фестивалів документального кіно про права людини;

•​креативну документалістику;

•​ретроспективи фільмів славетних кінодокументалістів;

•​відвідати міжнародну Майстерню документального кіно;

•​спеціальні події (конференції, круглі столи, тематичні секції, майстер-класи провідних майстрів документального кіно та правозахисників, дискусії, семінари, тренінги, фотовиставки тощо).

 

Після закінчення фестивалю в Києві, регіональні партнери не пізніше червня надають Оргкомітету списки відібраних ними фільмів для показу в своїх регіонах. Оргкомітет робить запити власникам прав відібранах фільмів та отримує дозволи на кількість показів в регіонах. Остаточні рішення щодо програм Мандрівного фестивалю DocudaysUA, кандидатур гостей, семінарів та інших подій затверджуються Оргкомітетом. За дорученням Оргкомітету громадська організація „Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв” укладає угоди з регіональними партнерами про передачу невиключного (неексклюзивного) майнового авторського права публічної демонстрації (публічного показу) фільмів Міжнародного фестивалю Docudays UА. (Назви фільмів та їх хронометраж визначаються в Додатку №1 до договору, що є його невід'ємною частиною).


Покази


Показ одного фільму під час Мандрівного Фестивалю може відбутися не більше разів, ніж вказано у договорі між громадською організацією „Центр сучасних інформаційних технологій та візуальнихмистецтв” та регіональним партнером.


Не пізніше, як за одну добу до початку дії прав по договору, громадська організація„Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв” забезпечує доставку фільмів регіональному партнерові у належному технічному стані у форматі DVD на оптичному носії, інформаційні матеріали на фільми, забезпечує синхронний переклад або субтитрування до початку відповідного сеансу фільму.

 

Регіональні партнери здійснюють інформаційну підтримку Фестивалю, в тому числі: розміщують інформаційну продукцію фестивалю в межах свого регіону. Регіональні партнери забезпечують якісну демонстрацію фільмів, дотримання особистих немайнових прав при демонстрації фільмів, забезпечують режим відповідального зберігання фільмів та повертають фільми громадськійорганізації „Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв” не пізніше двох календарних днів, які відліковуються з моменту завершення строку дії переданих за договором прав.


Звітування


Впродовж 30 днів після проведення Мандрівного фестивалю в своєму регіоні регіональний партнер надає Оргкомітетові детальний змістовний звіт про всі події фестивалю, його результати та відгуки ЗМІ.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024