25 березня, понеділок: що варто подивитись цього дня

24 березня 2013

Окрім конкурсних показів, на фестивалі традиційно відбувається чимало у цікавих позаконкурсних заходів, зустрічей з кінематографістами та майстер-класів. Онлайн-гід допоможе не загубитися у насиченій програмі Docudays UA і обрати фільми та події на свій смак.

 

СПЕЦІАЛЬНА ПОДІЯ. Показ документального альманаху «Відкритий доступ» 
Проект фіксує хроніки становлення громадянського суспільства на прикладі життєвих історії людей, що живуть у різних регіонах України, Їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція.
Фільм-альманах складається з 5 новел: «Межигір’я» (автор – Володимир Тихій), «Афганець» (автор – Дмитро Коновалов), «Школа» (автор – Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор – Жанна Довгіч), «У кутку» (автор – Дмитро Тяжлов). Після перегляду відбудеться зустріч із режисерами та героями проекту.

Червона зала. Будинок кіно. 17:30


Останній фільм з програми АРАБСЬКА ВЕСНА. Назад на площу. Режисер: Петр Льом 

Минув рік від ейфорії площі Тахрір та падіння режиму Мубарака, однак кінця єгипетської революції досі не видно. Чимало людей і далі потерпають від жорстокості уряду. Більш ніж 12 тисяч повстанців були заарештовані військовими і таємною поліцією: їх віддали під трибунал, а часто й катували. Разом із режисером фільму "Назад на площу" ми стежимо за долею п’ятьох людей, котрі постраждали від рук постреволюційного військового режиму.  Після перегляду відбудеться обговорення з режисером.

Cиня зала. Будинок кіно. 20:00


НАЙКРАЩІ ФІЛЬМИ DOCUDAYS UA. Голосуйте за мене, будь ласка. Режисер: Вейдзюнь Чен

Ця стрічка зблизька показує третій клас початкової школи в місті Ухань, що в Центральному Китаї. Тут діти вперше стикаються з демократичними принципами під час експерименту. Троє восьмирічних школярів змагаються за місце старости класу. У ході «передвиборчої кампанії» на них чинять тиск надміру турботливі батьки, для яких ці діти – єдині через державну політику, яку провадить уряд Китаю для контролю кількості населення. Ці школярі поки не залежать від соціальних обмежень, як їхні батьки, тому віддзеркалюють панівні суспільні цінності.

Велика зала. Кінопанорама. 19.00


DOCU/АРТ. Діти води. Режисер: Альона ван дер Хорст

Поетична і красива стрічка про народження дітей, а отже, ода жінкам та їхньому тілу. Режисерка простежує шлях незвичайної піаністки Томоко Мукаями, яка за допомогою мистецького проекту в Японії запросила жінок – та чоловіків – до бесіди, присвяченої цьому делікатному питанню: про дітей, що були або не були народжені, про сексуальність та життєвий вибір. Фільм став поемою на тему материнства, викиднів і менопаузи, в якій режисерка досліджує універсальні питання життя і смерті.

Велика зала. Кінопанорама. 21.00

 

Майстер-клас Аудрюса Стоніса

Яка різниця між Аудрюсом Стонісом і чудовим Аудрюсом Стонісом? Ніякої різниці, це тавтологія! Повсякчас виникає враження, що цей режисер точно володіє якимись литовськими чарами, адже робить із дійсності щось неймовірне. Кожен його кадр – це маленьке буття в собі, що б він не показував – мости, дахи церков, худих приставучих котів, емальовані кухлі чи сліпі очі бабусі. Побутові речі та звичайні люди, постають перед нами об'ємними і живими, і водночас такими красивими, що ми ненароком починаємо сумніватись у їхній приземленості. Виявляється, у нашому повсякденні повно краси, якої ми не помічаємо. Варто просто відкрити ширше діафрагму – і життя почне світитись. У вас немає вибору, ви мусите прийти на майстер-клас Аудрюса Стоніса!

«Кінопанорама», Мала зала, 12:00

 

Також нагадуємо, що на третьому поверсі Будинку кіно працює «Жива бібліотека», де всі охочі можуть «почитати» справжні живі книжки.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024